Gebruikt Steigerhout

Steigerhout in het algemeen.

Steigerhout is de benaming voor vurenhouten planken met een vaste maat. De planken zijn gemiddeld 500cm lang, 20cm breed en 3,2cm dik. Je zult ze vast wel eens gezien hebben op de bouwplaats. Steigerplanken worden namelijk gebruikt voor op de steigers. Vanwege deze werkzaamheden, moet het hout sterk zijn. En daarom is steigerhout zeer geschikt voor het maken van robuuste en stoere meubelen.

Er zijn nieuwe steigerplanken en gebruikte steigerplanken. Het meeste populaire op dit moment zijn gebruikte steigerplanken. 

Gebruikt Steigerhout.

Dit zijn geïmpregneerde steigerplanken die gedurende een bepaalde periode zijn gebruikt op de steigers. Deze hebben in weer en wind gelegen, er is over heen gelopen, cement overheen gevallen etc. Hierdoor kunnen de planken verschillende gebruikersporen bevatten, zoals deukjes, oneffenheden en scheurtjes. Door dit alles krijgt het hout een ‘geleefde; uitstraling, wat juist ervoor zorgt dat er stoere en robuuste meubelen uit voortkomen! Een meubel gemaakt van geïmpregneerd gebruikt steigerhout is milieuvriendelijk en ecologisch. Het hout wordt hergebruikt en iedere meubel is dus stuk voor stuk uniek! Wij gebruiken A-kwaliteit Geïmpregneerd Gebruikt Steigerhout.

 

Werking Gebuikt Steigerhout.

Steigerhout is een prachtig en vooral robuust natuurproduct. Steigerhout is een natuurproduct dat onder temperatuur en luchtvochtigheid kan krimpen en uitzetten. Doordat wij gebruik maken van uitsluitend gedroogde planken beperken wij dit wel tot een minimum. ​